Az automata raktár -, raktározási rendszerek alapköve

A robotizálás és automata raktárak rohamos elterjedése és a „Last Mile” megoldások megjelenése új feladatok elé állította az ipari betonpadlós raktárak, logisztikai központok építőit, üzemeltetőit a padlók síkpontosságának területén is.

Automata raktár rendszerek és megoldásaik

Cégünk testreszabott, valódi segítséget kínál az önvezető targoncák (AGV robotok, rendszerek), az önjáró robotokkal kialakított rendszerek (AMR vagy AGV) és a „dobozos” raktározás (AutoStore rendszerek) ipari padló síkpontossági kialakításával kapcsolatban. 

Minden, fent említett rendszer kialakítása mindig egyedi megoldásokat követel meg az ipari padlóval kapcsolatban. Ez igaz még akkor is, ha a fenti rendszerek megalkotói a saját rendszerükre általában előírnak síkpontossági küszöbértékeket, ez azonban sok esetben nem kínál garanciát a hibamentes rendszer üzemeltetésre.

Mikor kiemelten fontos az ipari padló a raktár automatizálása során?

Új robotizált/automata raktár építésénél

A problémamentes működés egyik legfontosabb eleme a megfelelő ipari betonpadló. Már a tervezés fázisában, de a kivitelezés megkezdése előtt mindenképp alaposan meg kell határozni azokat az paramétereket, amelyek megkerülhetetlenül szükségesek az elvárt működés biztosításához.

Pl. dilatációs profilok kiválasztása, betonozási technológia, síkpontosság és annak biztosítása, esetleges korrekciók lehetősége/szükségessége stb.

Erről egyetértésre kell jutni a Megrendelő-Tervező-Padlóépítő kivitelező-Rendszert szállító cég-Üzemeltetést végző „ötszögben”:

Megrendelő-Tervező-Padlóépítő kivitelező-Rendszert szállító cég-Üzemeltetést ötszög

Régebben megépült raktárak átalakításánál

Egyre többször jelentkezik az az igény, hogy egy régebbi raktár, akár egy hagyományos szélesfolyosós, de akár egy VNA (szűkfolyosós) raktár kapacitását növelni kellene. Ezen raktárak padlója az esetek 90%-ban nem felel meg az önjáró/robot/automata technológiák szabta követelményeknek. Így gazdaságos átalakításuk különleges tudást, felkészültséget igényel az ipari padló vonatkozásában.

Az ipari padló fontossága az automata és robotizált raktárak esetében

Milyen segítséget kínálunk az AGV, ARM és AutoStore rendszerek kialakításánál, azaz a raktár automatizálása során,
illetve az ezen rendszerekre történő átállás során partnereinknek?

  • Ipari padló specialistaként, tanácsadóként és moderátorként segítjük az „ötszög” összehangolását.
  • Támogatást nyújtunk a kiválasztott rendszert legjobban kiszolgáló padlófelület létrehozásában. Nem csak síkpontosságban gondolkodunk; az ipari padlót az egész rendszer alapvető részeként illesztjük a teljes szisztémához.
  • QA és QC rendszeren keresztül biztosítjuk, ellenőrizzük a kivitelezés és padlóépítés teljes folyamatát.
  • Kivitelezés közben világszínvonalú technológiával segítjük a munkát. Ez alatt olyat értünk, mint a lézer szkenner és az AR kiterjesztett valóság. Így a real-time adatok felhasználásával azonnali (még formálható állapotú betonon) beavatkozást, korrekciót is tudunk végezni, jelezni!
  • A fenti technológiát – ha a feladat ezt kívánja – ötvözni tudjuk az F-számok és a D-meter kínálta igazán felhasználó barát előnyökkel. Ez tényleg egyedülállóan képes támogatni a kívánt eredmény elérését.
  • A FARO S 70 lézer szkenner az AR-re alapozott „Flatness check használatával és a D-meter segítségével hiteles, dokumentált jelentést adunk a padlófelszínről, dokumentálva és lokalizálva az esetleges tolerancia értéken kívüli pontokat/területeket a leendő automata raktárban.
  • Amennyiben szükség van utólagos korrekciós csiszolásra – ezzel sokszor a rendelkezésre álló technológiák/technikák miatt előre kalkulálni kell – helyszíni segítséget adunk annak minél kisebb költségen való elvégzéséhez.

Sokrétű szolgáltatásunk azt a szakértői segítséget képes nyújtani, ami szerintünk alapvető egy specialistától. Ha megfogadják tanácsainkat az ipari padló munkálatait tekintve az automata raktárban, akkor garantálni tudjuk az elvárt eredményt!

Vegye fel velünk a kapcsolatot,
hogy garantáltan elégedett legyen automata raktára működésével!