Ipari betonpadló építése során a következő szolgáltatásokat nyújtjuk

Tanácsadás -egyeztetések beruházóval, tervezővel, kivitelezőkkel

Minőségbiztosítás és Minőségellenőrzés az építés alatt:

helyszíni frissbeton vizsgálatok
laborfelügyelet
mérnöki felügyelet a kivitelezés során

Zsugorodás kompenzált betonpadló tervezése és teljes mérnöki folyamatirányítás, lásd www.shrink-comp.com oldalunkat

3D szkenner mérések FARO Focus S 70 szkenner segítségével

Igényes szolgáltatásunk a 3D technológiás mérésekre alapozott adatszolgáltatás, mely valós idejű adatokat képes nyújtani a döntéshozóktól a tervezőkön és kivitelezőkön át mindenkinek, nem csak az ipari betonpadlók építésének területén.

Flatness Check csúcstechnológia segítségével

Az Allen Face Europe többek közt ipari padlók síkpontosságának és vízszintességének vizsgálatával és mérésével kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt. Egyik fő szolgáltatásunk a Faro S70 lézerszkennerrel végzett síkpontosság-ellenőrzési szolgáltatás.

A Faro S70 lézerszkenner egy kifejezetten magas pontossággal operáló műszer, amely nagy területeket képes gyorsan és pontosan felmérni. A 3D technológia biztosította lehetőségek segítségével pontosan feltérképezi a padló felszín kiemelkedéseit és süllyedéseit. Íme egy példa arra, hogy a Faro Flatness Check hogyan jeleníti meg az ipari padlót hőtérkép formájában:

Az Allen Face Europe által pontosan lokalizált síkpontosság (rövidhullámosság és vízszintesség) több okból is fontos:

 • A vízszintesség és síkpontosság ellenőrzése segíthet javítani a műveletek hatékonyságát az ipari környezetben. A sík padló elengedhetetlen az automatizált gépek és berendezések zavartalan működéséhez. Ha a padló egyenetlen, az problémákat okozhat az anyagok és termékek mozgásában, ami késésekhez és hatékonysági problémákhoz vezet.
 • Segíti az ipari padlókat használó dolgozók biztonságának garantálásában. Ha a padló síkpontossága, vízszintessége nem felel meg a feltételeknek, fennáll a balesetek és sérülések veszélye. Az egyenetlen padlók a gépek és berendezések számára is problémákat okozhatnak, ami megnövekedett karbantartási költségekhez és állásidőhöz vezet.
 • A Flatness Check szolgáltatás hatékonyan segít a költségek csökkentésében. Az ipari padlók síkpontosságával, vízszintességével kapcsolatos problémák azonosításával és kijavításával elkerülhetők a jövőbeni a költséges javításokat és karbantartások. Továbbá segít meghosszabbítani a gépek és berendezések élettartamát azzal, hogy biztosítjuk, hogy azok garantáltan az elvárt síkpontosságú, vízszintességű felületen működnek.

Faro Flatness Check Demo

A Faro Flatness Check programja a kiterjesztett valóság (AR) segítségével hőtérképként vetíti az ipari padló domborzatát a padlóra, így gyorsan láthatóvá és körül határolhatóvá válik az ipari betonpadlókon az előírt toleranciáktól való eltérés.

A technológia fő előnye, hogy gyorsan rámutat a padló hibáira, így azok azonnal kijavíthatók. Megfelelő alkalmazás esetén egyszerre nyújt idő- és költséghatékony megoldást a kiváló minőségű ipari betonpadló eléréséhez.

Ez a technológia alkalmas a helyszíni minőségellenőrzés megkönnyítésére, támogatja a minőségellenőrzést és az építési munkákat, valamint azonnali adatszolgáltatásra és rögzítésre képes. Az alábbi anyagok néhány képben bemutatják a program működését és megbízhatóságát.

Töltse le PDF formátumunkat, hogy többet tudjon meg a Faro Flatness Check Demo bemutatóról.

Kattintson ide a letöltéshez!

Az AR technológia alkalmazása az építőiparban

A Faro S70 lézerszkenner legújabb funkciója segítségével a padló síkpontosságát és vízszintességét is ellenőrizhetjük valós időben, az AR technológia segítségével.

Ez azt jelenti, hogy még a beton alakítható állapotában megjeleníthetjük és rámutathatunk az ipari padlón lévő olyan területekre, amelyek melyek kívül esnek az előírt tűréseken, így még azelőtt korrigálhatjuk azokat, mielőtt a beton megkötne! Íme egy példa arra, hogyan működik ez a gyakorlatban:

Flatness Check és a Faro lézerszkenner további alkalmazásai

A Faro S70 lézerszkenner számos egyéb alkalmazással rendelkezik a különböző iparágakban. Íme néhány példa:

 • Ipari padló kivitelezők: A Faro S70 lézerszkenner a betonpadlók síkpontosságának és egyenletességének mérésére és értékelésére használható. Ez fontos annak biztosításához, hogy a padlók alkalmasak legyenek bármilyen raktári berendezés telepítésére, legyen szó hagyományos (targoncák és polcok) vagy modern, például automatizált és robotizált rendszerekről.
 • Tetőfedő vállalatok: A lézerszkenner hasznos a tető felületének és lejtésének pontos méréseinek elkészítéséhez. Ez hasznos lehet a tetőfedési projektek anyag- és munkadíjának becsléséhez.
 •  Vízvezeték-szerelők: A Faro S70 hasznos lehet a csövek és vízvezetékrendszerek pontos méréseinek elkészítéséhez. Ez segíthet a rendszerben lévő problémák vagy szivárgások azonosításában és a javítások megkönnyítésében.
 • Építőipari vállalatok: A lézerszkenner hasznos az épületek és szerkezetek részletes 3D modelljeinek létrehozásához, lehetővé téve a pontos méréseket és az építési projektek tervezését.
 • Gyáripari vállalatok: A Faro S70 lézerszkenner alkalmazható alkatrészek és termékek 3D modelljeinek létrehozására, lehetővé téve a minőségellenőrzést és a vizsgálatot.

A Faro S70 lézerszkenner hasznos a munkafolyamatok irányításában (workflow management), mivel lehetővé teszi a pontos és hatékony adatgyűjtést, akár valós időben is. Ezen adatok aztán felhasználhatók a döntések megalapozására és a folyamatok optimalizálására. Például az építési projektekben a Faro S70 lézerszkenner által gyűjtött adatok felhasználhatók a lehetséges problémák korai felismerésére, így a módosítások még az építkezés befejezése előtt elvégezhetők.

Ez segíthet megelőzni a költséges késedelmeket és hibákat. Gyártási környezetben a Faro S70 lézerszkenner által gyűjtött adatok felhasználhatók a fejlesztendő területek azonosítására és a gyártási folyamatok optimalizálására. Összességében a Faro S70 lézerszkenner segíthet a vállalatoknak racionalizálni működésüket és javítani hatékonyságukat.

Összefoglalva, az Allen Face Europe által a Faro S70 lézerszkenner segítségével nyújtott síkpontosság és vízszintesség ellenőrzési szolgáltatás (Flatness Check) jól használható, számszerűsíthető előnyökkel járó szolgáltatás minden ipari környezetben működő vállalat számára.

Segít a következőkben:

 • A működési hatékonyság javítása
 • Csökkenti a költségeket
 • A munkavállalók biztonságának garantálása

Összességében a Flatness Check szolgáltatás hosszú és rövid távon is minimalizálja a költségeket. Az ipari betonpadlók megfelelő síkpontosságával és vízszintességével kapcsolatos problémák valós idejű azonosításával és kijavításával a vállalkozások elkerülhetik a karbantartásból és a nem produktív működésből eredő többletköltségeket.
Szolgáltatásunk hozzájárulhat a raktári berendezések élettartamának meghosszabbításához is, mivel biztosítja és garantálja az adott technológia által megkövetelt sík felületet.

Ha vállalata bármilyen előnyt meríthet a Faro S70 lézerszkenner Flatness Check szolgáltatásból vagy más hasznos megvalósításából, ne habozzon, vegye fel a kapcsolatot az Allen Face Europe szakértőivel!

Mit érhetünk el a 3D technológia használatával?

adatok vezérelte pontosságot a menedzsment terén, QA & QC

„távirányításos” vezetést az építés és hitelesítés területein

költséges hibák kiküszöbölését

meglepően jó minőséget

kisebb erőfeszítéssel jobb eredményt

„ez az!” élményét, gyorsan

Mely területeken kínáljuk 3D mérési technológiánkat?

Ipari betonpadlóknál:

síkpontossági jellemzők gyors meghatározását
padlófelszínt jellemző hőtérképet
frissbeton készítésénél felszín ellenőrzést in-situ, „Cut & Fill” analízist
DIN, TR 34, ASTM 1155 szerinti méréseket, kiértékeléseket

Épület, szerkezetépítés és egyéb területeken:

tervezéshez méret ellenőrzések, tény-adat szolgáltatás
nem megfelelő elhelyezések vagy hiányzó szerkezetek (falak, oszlopok, gerendák, csövek stb.) detektálása
pontos és gyors helyszíni méréseket
standardoknak való megfelelés vizsgálatát (gerenda hajlások, fal függőlegesség, ”Cut & Fill” elemzés, tartály térfogat és deformáció vizsgálat
szomszédos szerkezetek monitorozása

Kivitelezőknek sok pénzt hozhat:

elkerülhető a selejtek nagy része, megtakaríthatók az „újra megcsinálás” költségei

azonnali célzott beavatkozás lehetősége (pl. padlóépítésnél dombok levágása, horpák feltöltése addig, amig friss és könnyen megmunkálható a beton)

nagyobb terület csiszolásakor tudjuk, hol és mennyit kell lecsiszolni a beton padló felszínéből

Keressen minket, ha megoldandó problémája van, együtt megoldjuk!

Felszín egyenletesség hőtérkép

ISO vonalak